2013-ban még az Aston Martin márka 100. születésnapját ünnepelték a Zagato által megálmodott DBS Coupé Zagato Centennial kupéval és DB9 Spider Zagato Centennial kabrióval, amelyet egy amerikai és egy japán gyűjtőnek készítettek. De aztán rájöttek, hogy igazán egy trilógia alkalmas a megemlékezésre – értsd van az a pénz, amitől a duóból trió lesz -, és most itt van a harmadik változat.

Itt ráadásul rögtön egy második jubileumot is ünnepelnek, hiszen 95 éves a Zagato műhely. Az európai megrendelő kívánságának megfelelően kombi, pardon, Shooting Brake befejezést kapott az autó. Igaz, a névvel ellentétben nem annyira a vadászathoz szükséges eszközök, hanem a golffelszerelés szállítására alkalmas a kárpitozott hátsó rész.

Érdekes módon a Virage Shooting Brake Zagato alapja a Virage modell, amelynek a gyártásával már két évvel ezelőtt leálltak. Nem tudjuk, hogy a megrendelő autóját építették át, vagy valahonnan kerítettek egy el nem adott példányt. A technikára se tértek ki, valószínűleg ahhoz nem nyúltak a Zagato műhelyben, ennek megfelelően a 6,0 literes V12-es teljesítménye 490 lóerő lehet. Az Aston Martin Virage Shooting Brake Zagato a Chantilly Arts&Elegance Concours dElegance rendezvényen mutatkozott be.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!