Két takarékos változattal bővült a Mercedes A-osztály választék, a BlueEFFICIENCY Edition kivitel az 1,6 literes, 122 lóerős benzines és az 1,5 literes (Renault-tól származó), 109 lóerős dízelmotorral kérhető – utóbbi a Mercedes valaha gyártott legalacsonyabb szabványos fogyasztású autója.

Február elsejétől lehet megrendelni az újdonságokat, amelyek kiszállítása márciusban indul. Mindkét motorral 5 százalékkal alacsonyabb a szabványos átlag, amelyt a következő módosításokkal értek el: javított légellenállás (Cw 0,27 helyett Cw 0,26 – részben eltakart alsó légbeömlő, hátsó felfüggesztés burkolat javítja a padló alatti légáramlást, 15 mm-rel csökkentett hasmagasság), módosított generátor-vezérlés, a magasabb fokozatoknál hosszabb váltóáttételezés. Az A 180 BE Edition szabványos átlaga 5,2 l/100 km (120 g/km), az A 180 CDI BE Edition 3,6 l/100 km-es átlaggal (92 g/km) a valaha létezett legtakarékosabb Mercedes személyautó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért