Immár hagyományosnak mondható, hogy ha a Mercedes házi tuningcége, az AMG új típust készít, akkor Edition 1 nevű limitált szériával debütál a piacon. Így van ez a kecskeméti gyártású CLA 45 AMG esetén is.

Optikailag igyekeztek még feltűnőbbé tenni az egyébként is látványos karosszériát, több helyen is feltűnik a piros szín, például a hűtőrács kereténél, az ajtók alján fekete dekorcsík jelent meg, a kerékjáratokban 19 colos, feketére fényezett sokküllős felniket találunk. A következő karosszériaszínekben választható a Mercedes CLA 45 AMG Edition1: Cirrus Fehér, Éjfekete, Cosmos Fekete metál, Hegyszürke metál, Polar Ezüst metál és Designo Polar Ezüst gyöngyház.

Az utastérben Artico bőrre vonják be a sportüléseket, és ezt találjuk a kormányon is nappa bőrrel keverve. Nem változtatnak a műszaki jellemzőkön, a  Mercedes CLA 45 AMG Edition1 360 lóerős turbómotorjával és 7 fokozatú dupla kuplungos váltójával 4,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, csúcssebessége elektronikusan korlátozott 250 km/óra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!