Sokáig tartott és sok pénzbe került, de will.i.am újra bebizonyította, hogy meglehetősen különleges ízlése van, ha autókról van szó. És mivel a rendőrség lefoglalta a sok illegális átalakítás miatt eddigi játékszerét, amelynek elkészültéért egy DeLorean áldozott fel, felgyorsította második egyedi autójának építését.

Eredetileg SoCal stílusban akarta felépíteni az 1958-as Volkswagen Bogarat, Porsche hathengeres bokszer turbómotorral a hátuljában. E célból a The Garage nevű műhelybe adta le a kocsit még 2009-ben. Majd hat héttel később elindult az agymenés, és hosszabb ajtókat és orrmotort kért a kedves megrendelő. Arra a felvetésre, hogy egyszerűbb lenne egy teljesen új autót készíteni, az volt will.i.am válasza: a Bogarat alakítsátok át. Így került kompresszoros LS3-as Corvette V8-as a kocsi orrába.

Eredetileg sárvédők nélkül (szabadon álló kerekek) képzelte el az autót a megrendelő, majd kért sárvédőket. Aztán öngyilkos ajtókat. Meg Bentley hűtőrácsot. Satöbbi. Majd hirtelen felgyorsultak az események, will.i.am a 2011-es SuperBowl félidei előadásán akarta bemutatni az autót, de egyszerűen nem volt elég az idő a befejezéshez. Így 400 000 dollár elköltése után a West Coast Customs műhelyébe került át a gép, akik 100 000 dollárért vállalták a kocsi befejezését hat hét alatt. Végül két évet töltött a WCC-nél az autó, ezúttal nem a megjelenéssel, hanem a belső térrel kapcsolatban voltak extra igényei a megrendelőnek. Végül 900 000 dollárnál, azaz 197 millió forintnál állt meg a számla.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!