A Renault formatervezői minden bizonnyal új tehetségeket szerettek volna megnyerni maguknak azon a moszkvai előadáson, ahol a prezentációba bekerült néhány kép egy, a Renault 4 stílusában átalakított Dacia Dusterről.

Kerek fényszórók, a jelenlegihez képest másképp ívelt sárvédő-szélesítések és egy új csomagtér-ajtó teszik a klasszikus Renault 4-eshez hasonlatossá a megjelenést. Nem csak számítógépes ábrákon létezik egyébként az autó, a formatervező részleg dolgozói elkészítették az életnagyságú prototípust is, ami arra utal, hogy igen jó esélyei vannak a sorozatgyártásra az autónak.

Néhány karosszériaelem lecserélésével alkotnák meg az új Renault 4-est - ami olcsó és sokoldalú autó lenne Néhány karosszériaelem lecserélésével alkotnák meg az új Renault 4-est – ami olcsó és sokoldalú autó lenne

Ráadásul ezzel a lépéssel egyfelől a Renault márka is nyerne egy retró-autót, ami ráadásul könnyen megkülönböztethető lenne a Dacia Dustertől – azaz nyugodtan kérhetnek érte több pénzt. Az autó sorsáról egyelőre semmit nem tudunk, de a Duster modellfrissítése idén ősszel mutatkozik be a Frankfurti Autószalonon.

Hátulról is könnyen megkülönböztethető a Dacia Dustertől a Renault-átirat. Ez lehet a szabadidő-autó padlólemez második felhasználása Hátulról is könnyen megkülönböztethető a Dacia Dustertől a Renault-átirat. Ez lehet a szabadidő-autó padlólemez második felhasználása