Örökifjú a 17 évvel ezelőtt bemutatott Fiat 500-as, amelyből eddig több mint 2,7 millió példányt értékesítettek, és még nem látszik a vége a pályafutásának. Most éppen egy új limitált szériát mutattak be Collezione 1957 néven, amellyel a példakép Nuova 500-as 67 évvel ezelőtti születését ünneplik.

A névben szereplő évszámnak megfelelően 1957 darabot készítenek a Dolce Vita stílusában összeállított modellből, amelyet kiválasztott Európai piacokon és Japánban lehet majd megvásárolni. A karosszériát Bianco Gelato és Verde Rugiada színre fényezik, ehhez bézs színű vászontetőt adnak – megjelenésekor csak vászontetővel készült a Nuova 500 –, a 16 colos felniket gyémántfehérre fényezik, krómozott tükörburkolatok teszik teljessé a retró-megjelenést.

Elefántcsontszínű szövet/Poltrona Frau kárpitot kapnak az ülések, a támlára nyomják a „One of 1957” feliratot, a kézifékkar mögött helyezik el a limitált szériára utaló plakettet, a hátsó oldalablakon is megjelenik ez a motívum. Európában az 1,0 literes, 3 hengeres lágyhibrid benzinmotorral (70 LE) kínálják a Fiat 500 Collezione 1957-et, Japánban még az 1,2-es 4 hengeressel (69 LE) adják a limitált szériát.