Minden szabályosan történt a brit MG-Rover csődbe menetelekor, ami persze nem jelenti azt, hogy tisztességesen. A márkanév és az ingatlanok eladásából befolyó összeg jelentős részét elvitték a bankok, no meg egy 800 oldalas tanulmányt is készítettek pár millió font értékben. Most lezárultak a jogi eljárások, és a kasszában maradó összeget szétosztják az egykori dolgozók között.
<hirderes>
A 6500 egykori munkavállaló között egyenlő arányban osztják el a 22 000 fontot, azaz fejenként 3 font, 1080 forint a részük. Azonban nem kapnak ennyit, mivel ebből még lejön a csekkek küldésének 180 forintos postaköltsége, azaz 900 forintos végkielégítést kapnak a munkások. Viszonyításként miután a cég menedzserei a BMW-től 10 fontért megvették az MG-Rovert, a csődvédelem időpontjáig bezárólag 42 millió fontnyi fizetést kaptak az évek alatt. Természetesen ők is megkapják a 2,50 fontot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!