Megállíthatatlanul ébredezik már a Datsun márka, amellyel a Nissan az olcsó autókra vágyó vásárlók igényeit szeretné kielégíteni. Elsőként a Micra alapú Go típusukat leplezték le, majd jött annak kombiváltozata. Idő közben az orosz Datsunról is egész jó képet tudunk alkotni, de ez még nem minden, hiszen az Új-Delhi Autószalonon bemutatják a márka legkisebb autójának előzetesét, az I2 tanulmányt.

Ezzel kapcsolatban jelenleg nem lehet sok mindent tudni, hiszen a február 5-én esedékes leleplezésig mindössze egy rajzunk van róla. Annyit árultak el, hogy a Suzuki Alto ellenfelének szánják az autót, amely így a 200-300 ezer rúpiás (725 ezer-1,09 millió Ft) árkategóriában fog szerepelni. Várhatóan csak 2015 második felében dobják majd piacra az I2-est, amelyből havi 8-9 ezer darabot kívánnak értékesíteni Indiában. Nem tudjuk, tervezik-e a rövid és magas építésű ötajtós mini forgalmazását más piacokon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!