Jó vásárt csinált Robert Bush, aki 1980-ban 525 000 dollárért megvásárolta Los Angelesben a Figueroa és Olympic utcák kereszteződésében található telket, amelyen aztán felhúzta a Downtown Car Wash nevű autómosót. Két, nagyon forgalmas út kereszteződésében helyezkedett el a vállalkozása, naponta több száz autót takarítottak.

Fotó: LA Times Fotó: LA Times

És ez még nem minden, hiszen a nyereséges működés mellett most egy igen szép bónuszt kapott Bush úr. Idő közben jelentős fejlődésen ment át a környék, aminek köszönhetően az ingatlanárak megugrottak, és lényegében ez maradt az utolsó, beépíthető telek. Ezt 25 millió dollár, azaz 5,54 milliárd Ft kifizetésével honorálta egy ingatlanfejlesztő, Ben Neman, aki több éves alkudozás után fizette meg végül a kért vételárat. Érdemes megjegyezni, hogy az értékbecslők szerint ennek tizedét, 2,4 millió dollárt ér a 3372 négyzetméteres telek. Több, mint 46 000 négyzetméteres iroda/szállodakomplexumot húznak fel hamarosan a területen, a tervezés/engedélyeztetés két éves időtartama alatt az autómosó tovább működik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!