Három éven belül piacra dobja a Volkswagen a Beetle harmadik generációját, mivel ennél a modellnél is áttérnek az MQB alapra. Azonban ha minden az Alpera Motors nevű cég elképzelései szerint alakul, már ennél hamarabb elkészül a szuperbogár, ami egy középmotoros sportkocsi lesz.

A. Deniz Özbarli volt a formatervező, aki egyáltalán nem titkolt módon a Volkswagen legendás autóját próbálta felidézni, ez persze csak részben sikerülhetett, hiszen közben a megfelelő leszorító-erőről is gondoskodni kellett, ami miatt légterelőket és nem szerény méretű hátsó szárnyat is alkalmazni kell.

Középre kerül beépítésre az egyedi karbonból sütött vázba a biturbó hathengeres boxermotor, aminek több mint 500 lóerő lesz a teljesítménye. Egyelőre nem árulták el, de minden bizonnyal egy módosított Porsche erőforrásról van szó, és az erőátvitel is várhatóan onnan érkezik. Az Alpera Motors által készített járműnek Tulpar lesz a neve, és megrendelésre készítik majd. A vételárról és egyéb részletekről, úgymint a forgalmazás tervezett indulása hamarosan várhatóak további információk.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!