A tavalyi év végén számoltunk be arról, hogy az olasz ATS sportkocsi-márka a visszatérésen dolgozik. A terveknek megfelelően haladnak a dolgok, már forgalomba is állították az első kocsijukat – amelyen épp csak a rendszám a zavaró tényező.

A brit pályaautók mintájára készült az ATS Sport 1000 elnevezésű jármű, amelynek rozsdamentes acél váza mindössze 55 kg-ot nyom, az 5 perc szereléssel eltávolítható alumínium külső héj további 57 kg-ot jelent, a fennmaradó 400 kg pedig a technika.

Az utcai autóban a Kawasaki Ninja 1000 több mint 200 lóerős négyhengeres erőforrását használják, a váltóba pedig Quaife ATB önzáró differenciálművet építettek. Körben kettős keresztlengőkaros, független kerékfelfüggesztéseket találunk, állítható lengéscsillapítókkal és egyedi kerékagyakkal. A váz elején van egy karbonból készített energiaelnyelő elem is, de azért 50 mm átmérőjű csőből bukókeretet is készítettek, 6 pontos biztonsági övek szorítják az ülésekbe az utasokat.

Az ATS Sport 1000 indulóára 43 500 euró, de ez csak az utcai változatra érvényes. Az FIA szabályoknak megfelelő versenyautónak nem kell annyi előírásnak megfelelnie, és abba Suzuki, Yamaha, MV Augusta vagy Honda erőforrást is lehet kérni a Kawasaki helyett – az ATS Sport 1000 Race már 24 990 eurótól kapható.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!