A Royal Air Force hetheli repülőterét a második világháborúban az Egyesült Államok használta, a harcokat követően kiképzőhely volt, majd az újjáépítés során lerakatként hasznosították. A Lotus autómárka fél évszázaddal ezelőtt költözött be oda, eleinte a hangárokat használták, ma már modern épületekben termel az autógyár, a próbapálya még mindig a régi kifutókat használja.

Erre az 50 évvel ezelőtt költözésre emlékeznek az Evora 400-asból készített Hethel Edition-nel, amely három fényezéssel kérhető: Essex kék, Motorsport fekete vagy Versenyzöld. A külsőtől függő színű a bőr vagy alcantara kárpit. A speciális színen kívül még egyedi grafika teszi különlegessé a megjelenést, amelybe beletartoznak az ezüst színű kovácsolt alumínium felnik és a pirosra fényezett féknyergek.

Műszakilag nincs semmi újdonság, az Evora motorterében a 3,5 literes kompresszoros V6-os dolgozik 400 LE/410 Nm csúcsteljesítménnyel, az ügyfél kérheti a 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy a 6 fokozatú automatikus váltót. Mindkét esetben 4,2 másodpercig tart a 100-as sprint, a csúcssebesség kézi váltóval 300, automatával 280 km/h. Nagy-Britanniában 75 500 fontot kérnek a Lotus Evora 400 Hethel Edition-ért, amelyet az idén még több limitált széria követ majd.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!