A Hankook Tire bejelentette, hogy miután sikeresen lezárult a magyarországi beruházás második üteme, és 2011 novemberében legördült a 25 milliomodik gumiabroncs a rácalmási üzemegység gyártósoráról.

A Hankook Tire eddig összesen 550 millió eurót invesztált korszerű magyarországi gyárának felépítésébe, amely nemrég érte el teljes gyártókapacitását. A rácalmási abroncsgyár így jelenleg évi 12 millió abroncs előállítására képes, és 2000 alkalmazottat foglalkoztat. A 2007-es hivatalos megnyitó óta a gyár termelési kapacitása folyamatosan és dinamikusan növekszik. Míg 2010-ben évi 6 millió abroncsot gyártottak, addig ebben az évben a gyár várhatóan túllépi az évi 9 millió abroncsot, és 2012-ben ez a szám eléri a 12 milliót. A Hankook Tire személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt abroncsot mintegy 500 különböző méretben és mintázattal Magyarországon. Az ultranagy-teljesítményű abroncsok részesedése egyre nagyobb hányadot tesz ki a gyár termelésében, és az első gyári szerelésű abroncsok száma is folyamatosan növekszik. Az első gyári szerelésű abroncsok, melyeket a Hankook közvetlenül szállít a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyárának, jelentős hányadát teszik ki az össztermelésnek és további növekedés várható 2012-ben.

„A rácalmási gyárban legyártott 25 milliomodik abroncs újabb fontos mérföldkő magyarországi beruházásunk életben. Büszkék vagyunk a kimagasló eredményekre és köszönjük elkötelezett dolgozóink hozzájárulását, mellyel elértük, hogy kiváló minőségű termékeink egyre nagyobb elismerést vívnak ki a magas elvárásokat támasztó európai abroncs piacon.” – mondta Sang Il Lee, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!