Egy rendőrségi rutinellenőrzés során derült ki, hogy a Borussia Dortmund együttesében csatár pozícióban futballozó 25 éves Marco Reus-nak nincs jogosítványa. Nem eltiltották a vezetéstől, a jogosítvány megszerzéséhez szükséges képzést elkezdte, de nem fejezte be. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy a volán mögé üljön és közlekedjen – 7 éven át nem is bukott le. A legszebb az egészben, hogy ez idő alatt ötször is megbüntették gyorshajtásért, de egyik alkalommal se tűnt fel a hatóságnak, hogy nincs jogosítványa az elkövetőnek.

Jelenleg egy, a tulajdonosra utaló egyedi rendszámmal ellátott Aston Martin Vanquish az autója, amelyet nemrég megállítottak a rendőrök, és a rutinellenőrzésen bukott ki a dolog. Mivel Németországban ilyen esetben jövedelem-arányos a büntetés, nosza az illetékes ügyész gyorsan megbecsülte a focista keresetét, és az alapján rögtön ki is szabtak egy 540 000 euró, azaz 170 millió Ft értékű bírságot (90 napi kereset) – és erre még rájön az eljárás költsége, pár tíz euró is. A tettenérés mellett a korábban elkövetett gyorshajtások miatt 6 esetben látta bizonyítottnak az ügyészség, hogy a focista jogosítvány nélkül vezetett. Érdekes pikantériája az ügynek, hogy Marco Reus jelenleg épp az Opel Adam egyik reklámarca Németországban, akinek egy, a monogramjával ellátott, az egyesületének színeiben pompázó autót is készített a gyár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!