A tavalyi évhez hasonlóan a Mercedes-Benz GLC lett a győztes a TÜV SÜD szakemberei által elvégzett összesítésben, tehát ennél találták a legkevesebb problémát a cégcsoport által elvégzett németországi műszaki vizsgákon. A jelentős hibák aránya 19,9% volt az idén, ami 1,6%-os javulás a tavalyi évhez képest (1,75 millió példány), a járművek 9,6%-ánál találtak kisebb hibákat, a vizsgált járművek többsége, 70%-uk (6,18 millió példány) hiba nélkül megfelelt.

A szakemberek trendnek a rozsdásodás terjedését tapasztalták, a felfüggesztésnél, vázszerkezetnél és karosszériánál 1,3%-kal találtak több problémát, kevesebb lett az olajszivárgás (-1%). Továbbra is sok a hiba a világítással, a rosszul beállított fényszórók, nem működő lámpák (ködzárófény, tolatólámpa) jelentős hibának számítanak, ami miatt ismételnie kell az autónak.

A legfiatalabb, 3 éves korú autóknál az Opel Insignia letaszította a dobogóról a Porsche 911-est, egyébként pedig az ázsiai márkák térnyerése figyelhető meg. Szintén trend Németországban, hogy egyre többen viszik műszaki vizsgára felkészítésre az autójukat, azaz nem a sikertelen műszaki vizsgát követően adják szervizbe autójukat. Az olcsóság és egyszerűség egyébként nem garancia a problémamentességre, amit a Dacia márka szereplése is bizonyít a lista végén.