A patinás istálló a minap írt alá három éves szerződést a japán autógyártóval, amely a megállapodás szerint ugyanazokat az erőforrásokat fogja szállítani a Williamsnek, mint amit saját gyári csapat használ – írja a PlanetF1.com

A Williams istálló – miután tavaly korábbi partnere a BMW jelezte, hogy saját csapatot indít – idén Cosworth motorokkal állt rajthoz, ám az erőforrások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A tegnapi megállapodás épp ezért pont a Cosworthnak rossz hír, amely úgy fest jövőre mindkét jelenlegi partnerét elveszti. A gyártó a Williams mellett a Toro Rossonak is szállít, de Red Bull fiókcsapata már korábban jelezte, hogy 2007-ben Ferrari erőforrásokra vált. A szerződés egyébként jövőre a Toyota istállónak is okozhat kellemetlenségeket.

Amennyiben ugyanis igaz, hogy a két csapat ugyanazokkal a motorokkal versenyezhet, könnyen előfordulhat, hogy a Williams rendszeresen előkelőbb helyen végez majd, mint a gyári istálló. Utóbbinak ugyanis sosem a motorokkal volt problémája, hanem az autó építéssel, amiben viszont Frank Williams csapatának sokkal nagyobb tapasztalata van.