Első alkalommal szerveznek bajnokok versenyét Romániában, az Erdélyben lévő Kolozsváron (Cluj-Napoca). A verseny helyszínéül a Polus Center parkolója szolgál majd, amit erre az időre látványos murvás pályává alakítanak át.
A rendezvény megálmodója és az egyik szervezője Dani Ungur, akit Magyarországon is láthattunk pár alkalommal versenyezni.
A részvevők N csoportos Mitsubishi Lancerokkal és Subaru Imprezákkal mérik össze tudásukat.
A rendezők 20 feletti résztvevőre számítanak. A román bajnokság tíz pilótája mellett több külföldi versenyzőt is meghívtak. A sztárvendég a négyszeres világbajnok Juha Kankkunen és a kétszeres világbajnok Miki Biasion lesz, de a tervek szerint Olaszországból, Ausztriából és Finnországból is várnak versenyzőket. Magyarországot Spitzmüller Csaba, Szabó Gergő és Balogh János képviselik majd.

A verseny november 16-án, pénteken kezdődik. Délután négy és kilenc között tartják a bemelegítő edzést, illetve a csoport kvalifikációt.
Szombaton délelőtt tíz órától este nyolcig zajlanak majd a döntők. A futamok között különböző betétprogrammal szórakoztatják a közönséget. Többek között a magyar Short Track Quad Bajnokság két dobogós helyezettje, Kazár Miklós és Ludas Zoltán is tartanak bemutatót.
A verseny helyszíne, Kolozsvár 160 km-re van a magyar-román határtól, kb. 200 km-re az elmaradt Zemplén Rali helyszínétől. A rendezvény megtekintése mindkét napon ingyenes.