A cég logója az új versenyautó, a BMW Sauber F1.08 pilótafülkéjének mind belső, mind külső felületén, az autó orrán és természetesen a csapat ruházatán, illetve a pilóták bukósisakján is megjelenik majd.

Mario Theissen, a BMW Motorsport igazgatója szerint a legfejlettebb IT és telekommunikációs megoldások már nélkülözhetetlen részét képezik az autóversenyzésnek.
„A T-Systems és a BMW együttműködése összehoz két, az innováció terén vezető márkát, hogy a csapat teljes mértékben az igényei szerinti megoldásokat használhassa. Új partnerünk megfelelő IT, illetve telekommunikációs tapasztalattattal, szakértelemmel és know-how-val rendelkezik az autóipar területén. A T-Systems számunkra így ideális partner a jövőbeni technikák fejlesztése során, amelyek a sorozatgyártás terén is előnyt jelenthetnek majd” – nyilatkozta Theissen.

A T-Systems már ki is épített egy szélessávú adatkábelt, hogy összekösse a csapat Münchenben és Hinwilben lévő központjait. Egy rádiófrekvenciás azonosításon (RFID) alapuló alkatrész logisztikai rendszer pedig tesztelés alatt van, amely az összes alkatrész típusának és helyének meghatározásában segíti majd a csapatot a világ bármely pontján. További, például az adatbiztonsággal kapcsolatos kutatási és fejlesztési projektek is folyamatban vannak, illetve olyan az alkatrészek szervizidejét tároló rendszereket is terveznek, amelyek segítik optimalizálni az alkatrészek használati idejét.

A BMW és a T-Systems már évek óta együttműködik a versenypályákon kívül: a T-Systems segített kidolgozni olyan rendszereket, mint a BMW TeleServices, amely segíti az adatcserét egy esetleges elakadáskor az auto és a szerviz között. A BMW szintén a T-Systems forgalmi információs rendszerét, a TMCpro-t használja saját, a sorozatgyártású autókban használatos Connected Drive elnevezésű, az autók közötti kommunikációt szolgáló technikájához.