Már csütörtök este is meglepő hírek láttak napvilágot a Hondával kapcsolatban, ugyanis több olyan híresztelés is lábra kelt, melyek szerint a gazdasági világválság olyannyira megrendítette a Hondát, hogy veszélybe került az F1-es részleg jövője. A rémhírekből péntek reggelre valóság lett, a japán gyár anyagi megfontolásból felhagy a Formula-1-es projekttel.

Fukui hangsúlyozta, hogy mennyire nehéz volt meghozni a döntést, mivel már száz százalékig gyári csapatként szerepeltek a sorozatban, 2006-ban pedig futamgyőzelmet is ünnepelhettek, nem beszélve arról, hogy a szurkolók az egész világon odaadóan támogatták az alakulatot.

Az istálló elnöke, Nick Fry, valamint a csapatfőnök Ross Brawn hétfőn utazik Tokióba, hogy az F1-es projekt jövőjéről tárgyaljon a gyár vezetőségével. A hírek szerint ha márciusig nem találnak vevőt a Formula-1-es istállóra, akkor annak végleg befellegzett. Azonban nagy kérdés, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor munkahelyek és vállalkozások ezrei szűnnek meg nap mint nap, van-e olyan vállalkozás, amelyik belevágna az F1-be. Ez mindenestre hamarosan ki fog derülni.