Egy sportkocsi veszett el a Toyota RAV4-es legújabb, akkumulátoros-elektromos változatában: az autó hajtását és az akkumulátort is a Tesla Motors gyártja, amelyet aztán Kanadában szerelnek be a szabadidő-autó karosszériájába.

A csak elsőkerékhajtású járművet mozgató elektromotor csúcsteljesítménye 154 lóerő, Sport üzemmódban 7,0, Normal-ban 8,6 másodperc alatt gyorsítja 96 km/órás tempóra a RAV4-est, a végsebesség 160 illetve 137 km/óra. Egy feltöltéssel legfeljebb 160 kilométerre jut el a Toyota RAV4 EV, amelynél a gyorstöltés (240 V/40 A) is hat órán át tart. Az akkumulátorra 8 év/160 000 km garanciát vállalnak.

A japánok úgy számolnak, a következő három évben 2600 darabot tudnak eladni az autóból. Az amerikai – nagyobb tengelytávolság és hossz – karosszéria megjelenését áramvonalasabbá tették az új orral és a teljesen beburkolt padlóval. Utóbbira azért is szükség volt, mert itt helyezték el a telepet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!