Nem a Genfi Autószalonon, hanem két héttel később, a 2013-as éves Sajtó- és Befektetői Konferenciája alkalmából leplezte le a Volkswagen az akkumulátoros-elektromos Up!-ot. Egészen pontosan annak előzetesét, hiszen a szériagyártású változat majd ősszel, a Frankfurti Autószalonon debütál majd. Nem mintha történne bármi változás is az autóval addig…

A karosszérián is van eltérés a normál kivitelhez képest, mégpedig az első lökhárító két oldalán bumeráng-szerűen elhelyezett LED-es nappali menetfény, illetve a hátsó piros fényvisszaverő bumerángok jelentik az újdonságot.

Az első kerekeket hajtó elektromotor tartós teljesítménye 55 lóerő, de néhány másodpercig 82 lóerőt is a vezető rendelkezésére tud bocsájtani, a maximális nyomaték  Nm. A 100 km/órás tempót 14 másodperc alatt éri el a városi törpe, csúcssebessége 135 km/óra. A gyorsaságnál fontosabbnak tartották a hatótáv maximalizálását, a 18,7 kWh kapacitású lítium-ion telepben 150 km megtételére elegendő energiát lehet tárolni. A frankfurti bemutatót követően nem sokkal már megvásárolható lesz majd a Volkswagen e-Up!, egyelőre nem ismert a vételár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!