A Lotus Elise térvázára felépített sportkocsival kezdte az autógyártást a Tesla Motors, de a Model S gyártásának beindítása után leálltak vele – de nem feledkeztek meg róla, hiszen folyamatosan fejlesztik a technikát, legutóbb nagyobb kapacitású akkumulátort tettek elérhetővé az ügyfelek számára.

Most meglepetésre bemutatták a második generációs Roadster, amelyet már házon belül fejlesztettek, és valójában csak egy targatetős kupé, hiszen négyszemélyes karosszériát kapott – az USA-ban az ilyen autókra olcsóbb a biztosítás –, igaz, a hátsó ülések még gyermekeknek is szűkek. Fantasztikus menetteljesítményeket ígérnek, de a teljesítményt nem árulták el, csak annyit, hogy a 96 km/h-s sebességet 1,9 másodperc alatt éri el, a negyedmérföldes sprint 8,9 másodpercig tart és a végsebesség meghaladja a 402 km/h-t.

A 200 kWh kapacitású akkumulátorral a hatótávolság eléri a 997 km-t, de alapáron persze ennél kisebb kapacitást és várhatóan teljesítményt kap majd a Tesla Roadster, amikor 2020-ban a kereskedésekbe kerül. Alapárnak 200 000 dollárt, azaz 52,8 millió Ft-ot neveztek meg, a Founders Edition nevű indulószériáért 250 000 dollárt kellett fizetni rögtön a bemutatón – többen is éltek a lehetőséggel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!