Pekingi központtal működik a Zhiche Auto nevű startup vállalkozás, amely még az idén le akarja gyártani az iS6 elnevezésű szabadidő-autó próbaszériáját, majd egy rövid tesztelési fázist követően 2018 közepén már a nagyszériás gyártást is beindítja.

Kifejezetten a Tesla Model 3-astól akarnak vásárlókat elcsábítani, azzal egy árban adnak majd egy szabadidő-autót. A formatervezésre leginkább az ázsiai jelző illik, de van egy ötletes részlet: a hűtőrács helyén és a csomagtérfedélen pár karakteres (néhány emoji is választható) kijelző van, amelyek segítségével kommunikálhat a többi közlekedővel az iS6 vezetője.

A motorteljesítményt vagy az akkumulátor-kapacitást nem árulták el, de 4 másodperces 0-100 km/h sprintet és 400 km-t meghaladó hatótávolságot ígérnek, mindezt egy 4,85 méter hosszú, 2,96 méteres tengelytávolságú szabadidő-autó karosszériába csomagolva. A 2018-as gyártásinduláskor csak részben önvezető lesz az autó, de például magától tud majd parkolni, 2020-ra ígérik a teljesen önvezető változat megjelenését.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!