Motorkerékpárt és autót vezetni sokan megtanulnak, az útjainkon tapasztalható mindennapi nyüzsgés, a lüktető forgalom azonban sajnos nagyon sok esetben figyelmetlenné és türelmetlenné teszi a közlekedőket. Ha valaki a nyeregben vagy a volán mögött idegesen, feszülten vezet, az nemhogy mástól, de saját magától sem remélhet udvarias, biztonságos magatartást – erre nap mint nap mindannyian tucatnyi példát látunk. Az Autó-Motor kampányának zárásaként június közepén három férfi és három nő mérheti össze tudását a Hungaroringen található Allianz Vezetéstechnikai Centrumban. Az oktatók által meghatározott feladatokat elvégezve derül ki, ki nyeri meg az értékes fődíjakat: az egy hónapos Honda Civic használatot, a vezetéstechnikai tréninget és az értékes Allianz biztosításokat. Az előfutamok után a két legjobb autós mérkőzik meg a fődíjért, de aki ezúttal kimarad az izgalmas feladatokból, az is tesztelheti ügyességét a vezetéstechnikai centrumban (bővebb információ: www.tanpalya.hu).

A Fair vezető programhoz számos ismert ember is arcát adta, akik szintén ott lesznek az autós döntőn. A motoron már bizonyított Terecskei Rita autóba ülve is megmutatja, mennyire technikás és ügyes sofőr.

„Még édesanyám verte a fejembe, mikor vezetni tanultam, hogy soha ne legyek könnyelmű, figyelni kell másokra is az utakon, mert nem csak a saját életemmel szórakozom. Ezt ajánlanám másoknak is fejbe vésni. Bár én lendületesen vezetek, még sem okoz gondot megállni a zebra előtt, vagy a motorost, biciklist elengedni.” – árulta el a Zanzibar énekesnője.

Rita mellett az RTL Klub műsorvezetője, az autósport szerelmese, Szujó Zoltán is kormányt ragad.

„Nagyon hasznosnak tartom ezt a vezetéstechnikai pályát, nekem volt már szerencsém tesztelni magam többször is. Az a jó benne, hogy a váratlan helyzetekre lehet felkészülni és megtanulni azt, amire szerencsés esetben nincs szükség: csúszik az autó vagy épp durrdefektet kap. A tudatosság a vezetés során nagyon fontos, ha nem a legfontosabb, ezt lehet erősíteni itt, hogy ne ijedjünk meg az ilyen veszélyes helyzetektől.” – mondta Szujó Zoltán. – „Pár éve volt egy súlyos balesetem, totálkárosra törtem az autómat, mert egy kutya kirohant elém és félre rántottam a kormányt. Vannak olyan helyzetek, amire gyakorlással sem lehet felkészülni, de azért meg kell próbálni leszűkíteni ezeket a lehetőségeket.” – tette hozzá az RTL Klub műsorvezetője, aki azt is elárulta, feleségét is szeretné kivinni az Allianz Vezetéstechnikai Centrumába, hogy ő is igazán felkészült vezető legyen.