Az IMAX-mozi ugyanis műsorára tűzi a három dimenziós (3D) változatban készült NASCAR autóversenyről szóló, páratlan összhatású filmet, amely az Egyesült Államok legnagyobb múltú és a legnagyobb közönségsikerű technikai sporteseményéről szól. A július 10-től műsorra kerülő NASCAR 3D nemcsak egy autóversenyről szóló film, hanem a nézőt is versenyzővé teszi. A filmnek az ad külön jelentőséget, hogy az itthoni bemutatót követően magyar versenyző: Makai György is indul a NASCAR futamon.

Az IMAX Corporation ezúttal a Warner Bros filmstúdióval és a National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR) – magyarul: Széria (gyári) Autók Versenyének Nemzeti Szövetsége – szervezettel együttműködve olyan világba vezeti be a nézőket, amit a valóságban nem biztos, hogy szívesen átélnének, hiszen akár 750 lóerős versenyautókkal 350 kilométer/órás sebességgel száguldhat a pályán. Ám az IMAX-mozi ezúttal is többszörös élményben részesíti a nézőt: míg a hétköznapokban nem tapasztalt versenyélmény aktív részese – szinte vezetője – lehet s a küzdelem, a veszélyes helyzetek minden feszültségét, fizikai nehézségeit testestül-lelkestül átélheti, addig a biztonsága is garantált, mégha túl nagy sebességgel veszi is be a kanyart…

A NASCAR 3D olyan valóságos versenyhelyzetbe hozza a nézőket, amilyet az igazi pilóták éreznek, tapasztalnak a pályára gurulás előtt, miközben testközelből mutatja meg a felkészülést, a csapatok világát. A mai fantasztikus teljesítményű autók világából – több sikeres versenyző visszaemlékezése alapján – a nagy múltú NASCAR néhány kiemelkedő, legendává vált eseménye, több személyes történet is megelevenedik, ám a mai lóerők hangja, teljesítménye rendre visszatér s a néző újra és újra a küzdelem részese lehet, hiszen az IMAX-rendszerű 3D-s mozi megteremti és megadja azt a vezetési élményt, amit a NASCAR-pilóta a valóságban át/megél s ezáltal a néző vele együtt nyomhatja a gázt, tekerheti a kormányt, fékezhet és lesheti – ha van rá ideje/mersze – a kilométerórát…

Nem véletlenül nyilatkozott a film megnézése után Dale Earnhardt Jr., harmadik generációs NASCAR-versenyző, hogy a filmfelvételek a valósághoz hűen mutatják be és – az erőteljes motorok hangjával – teszik szó szerint hallhatóvá a NASCAR-t, hiszen pontosan olyan érzés kelti hatalmába a nézőt, mint amikor az autóban ülve akarja legyőzni a versenyzőtársát. Jimmie Johnson, a 2003-as versenysorozat sikeres résztvevője „csak” annyit jegyzett meg a NASCAR 3D megnézése után: „Ha tudni akarod, hogy valójában milyen lehet NASCAR-versenyzőnek lenni, akkor ezt a filmet mindenképpen meg kell nézni az IMAX-moziban.”

A NASCAR 3D című filmet változatossá teszik az alkalmankénti, színfalak mögötti pillanatok, megismerhetők a hétköznapokban nem tapasztalt erőtől duzzadó autók technikai alapjai, ugyanakkor arra is van magyarázat, hogy milyen fizikai hatásoknak vannak kitéve a versenyzők az óriási sebességnél, amikor a versenyautóval a kanyarokba érnek s hogyan lehet olyan ügyesen manőverezni, hogy esetenként csak néhány centiméter válassza el egymástól a 200-300 kilométer/órás sebességgel száguldó járműveket.
Persze az igazi és a meghatározó élményt az autóvezetés adja, amit a 3D-s változat életszerűvé és teljes egészében átélhetővé tesz s persze arra is fény derül, hogy mi minden motiválja a NASCAR-versenyzőket.

A film eredeti narrátora a Golden Globe díjas színész: Kiefer Sutherland (magyar hangja Kőszegi Ákos), rendezője Simon Wincer, akinek – a többi között – nevéhez kötődik a Szabadítsátok ki Willyt című világsikerű film.
A NASCAR 3D-t az a James Neihouse fényképezte, aki az Űrállomás 3D-t is jegyzi, főproducere pedig Neil Goldberg, aki a Fox NASCAR közvetítéseinek is a producere.

A NASCAR 3D című film IMAX-technikával készült, így csak az ennek megfelelően, speciálisan kialakított mozitermekben vetíthető, látható, ezt itthon csak az Cinema City Aréna IMAX-mozija teszi lehetővé.

A NASCAR 3D-t július 10-től láthatja a nagyközönség.