Az IIHS rendszeresen végez törésteszteket az Egyesült Államok biztosítói megbízásából mindenfajta személyautón, hogy megállapítsák a biztonsági besorolásukat. Az Egyesült Államokban és azon kívül is a szakemberek és a vásárlók egyaránt figyelemmel kísérik ezeket az eredményeket.

A kitüntetés az Audi A4 és A6 esetében kiemelkedő frontális-, hátsó- és oldalütközési tesztjeik eredménye, amelyeket az Audi modellek az Egyesült Államokban teljesítettek. Az oldalütközés kifejezetten kihívásokkal teli feladat az IIHS törésteszt-sorozatában. A teszt során a járműbe oldalról csapódik bele egy 31 mérföld/órás (50 km/órás) sebességgel mozgó akadály. Az akadály egy pickup vagy egy szabadidő-autó elejének formájához hasonlít. A szerkezeti deformációt, valamint az utasokat érő kinematikai és terhelési értékeket vizsgálják ilyenkor. A kiemelkedően alacsony értékek, amelyeket az A4 és A6 esetében mértek, a szilárd karosszériának és a szériafelszereltség részét képező biztonsági berendezéseknek, köztük az oldallégzsákoknak köszönhetőek.

Az ostorcsapás-sérülések kockázatát is mérik a ráfutásos ütközés szimulációjánál az IIHS tesztjén. Az optimalizált ülés-szerkezetnek, az ülés alkotórészeinek és mindezeken felül a fejtámlák geometriájának és pozíciójának köszönhetően az A4 és az A6 maximális eredményt ért el ezen a vizsgálaton.