Felsőkategóriás testvéreihez, a H1-hez és a H2-höz hasonlóan az új H3-at kategóriájának vezetőjeként pozícionálják a közepes méretű szabadidő-terepjárók között.

A HUMMER vezetőinek elmondása szerint a H3 magában rejti az országúti, on-road vezetéshez szükséges összes kifinomultságot, komfortot és kényelmet. A Goodyear H3-ra szerelt gumiabroncsai sokoldalúan ötvözik az aszfaltútra és terepre szánt gumiabroncsok tulajdonságait. A P265/75R16 méretű Goodyear Wrangler RT/S terep gumiabroncsok párosulva a Hummer elektronikusan irányított négykerékmeghajtásával és egyéb különlegességeivel korábban nem tapasztalt vezetési élményt nyújtanak a H3 tulajdonosok számára.

A Wrangler RT/S futófelületét számítógép segítségével optimalizálják, így az abroncs a kényelmes gördülés mellett időjárástól és évszaktól függetlenül jó tapadást biztosít. Kettős acélöv és egy dupla-fonalbetétes radiál poliészter huzaltest teszi a Wrangler RT/S-t különlegesen tartós és az intenzív igénybevételnek is ellenálló gumiabronccsá. A 32 colos külső átmérőjű gumiabroncs a Hummer stílusát és robosztus megjelenését idézi.

A terepjáró alapfelszerelésben 16×7.5 colos alumínium felnikkel kapható, és krómozott keréktárcsákkal is rendelhető. A H3 40,6 cm-rel rövidebb, 15,2 cm-rel alacsonyabb és 16,5 cm-rel keskenyebb elődjénél, a H2-nél. A H3-ról azt állítják, hogy elég mozgékony a városi közlekedéshez, de off-road helyzetekben is remekül megállja helyét.