A Volkswagen a dízelmotoros járművek egyik legnagyobb gyártójaként – s ezzel a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező márkaként Németországban – átfogó és hosszútávú utánszerelési akcióba kezd. Idén ősztől ugyanis a Volkswagen Európa-szerte több mint hatmillió vásárlója számára a dízel részecskeszűrő utánszerelésének lehetőségét is kínálja, mégpedig olyan járművekhez, amelyek eddig az Euro 2, az Euro 3 vagy akár az Euro 4 szabvány előírásainak feleltek meg.

„Ez valóban hatékony eszköz a környezetterhelés ellen folytatott harcban. Ott ragadjuk meg a problémát, ahol azonnal érzékelhető eredményt kapunk: egy Euro 2-es motor ugyanis jóval nagyobb mennyiségű koromrészecskét bocsát ki, mint egy jelenlegi TDI.” – mondta Dr. Bernd Pischetsrieder, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke.

Az utánszerelési ajánlat széles körben, a Polótól a Golf IV és Golf V, a Bora, a Touran, a Caddy és a New Beetle, az ötödik generációs Passat modelleken át egészen a Sharanig és a jelenlegi Multivan sorozatig, illetve annak elődjéig érvényes.