A standon kiállított Toledo Multimedia, az Alhambra ADAS, a Leon E-Merge és a SEAT Salsa koncepcióautó a jövő járműveibe adnak betekintést.

SEAT Toledo Multimedia

A jövő Toledójában CD-ről és MP3 technológia segítségével is kiváló minőségű zenét hallgathatnak az utasok. A kommunikációs és audiovizuális technikáknak köszönhetően lehetőség nyílik határidőnapló és mobiltelefon használatára, valamint SMS küldésére és fogadására is. A Toledo GPRS rendszere állandó összeköttetésben van egy központi szerverrel, mely segítségével a vezető kiválaszthatja a kívánt cél optimális megközelítési módját monitoron keresztül. Az autóba épített hangfelismerő rendszer segítségével beszéddel is működésre ösztökélheti a berendézeseket a vezető. A multimédiás rendszer segítségével lehívhatók az aktuális hírek és az időjárás, valamint irányíthatóvá válik többek között a légkondícionáló berendezés is.

SEAT Alhambra ADAS

Az ADAS (Advanced Driver Assistance System) rendszer szenzorokon keresztül érzékeli a külső mozgást, valalmint a közlekedési jelzéseket is és az elektronika segítségével gyorsít, illetve lassít a robotpilóta. A “stop and go” funkció 40 km/h sebesség alatt leállítja az autót, ha álló járművet érzékel. Az ADAS rádiófrekvencián képes kommunikálni a közlekedési lámpákkal és a vezetőt informálja a sebesség korlátozásokról is, melyeket automatikusan be is állít. Egy másik rendszer az útra festett jeleket figyeli, s ha például záróvonalhoz közelít az auto sípolással figyelmeztet.

SEAT Leon E-Merge

Az E-Merge baleset esetén a visszapillantó tükör közelében elhelyezett érzékelő segítségével azonnal értesíti a legközelebbi segélyszolgáltatót és tájékoztatást ad a gépjármű helyéről és állapotáról.