Amint Tihanyi Tamás, a Magyar Suzuki Rt. PR-vezetője elmondta, a Magyarországon 2005 első negyedévétől kapható kocsit elsősorban az európai piacra tervezték. Mivel a mini kategóriában erős a Suzuki, az új Swift már nagy a Japánban kapható Suzukikhoz képest. Abban a kategóriában azonban más márkák uralkodnak. Az új Swift ugyanis centire akkora, mint a Toyota Yaris, így kontinensünkön várhatóan kapós lesz.

Az előzetes tervek szerint jövőre 80 ezer készül Esztergomban (ebből 20 ezret szánnak a hazai piacra), s a sorozatgyártás február–márciusi megkezdését követően dönt az anyacég a tervbe vett kínai és az indiai gyártás megkezdéséről, ahol évi 50-50 ezer gépkocsi kibocsátása a cél. Egyelőre elképzelés sincs a Swift magyarországi áráról, a Nikkei szerint azonban Japánban 1,01 és 1,54 millió jen (9490–14 470 dollár) közötti áron kapható. Ha a napi kurzuson átszámítjuk, a belépő modell ára 1,84 millió forintra jön ki, ám a magyarországi adórendszer miatt nem tudni, hogy számunkra is ilyen olcsó lehet-e a „mi autónk”.

Esztergomban az idei beruházások során 250 robotot telepítettek az új gyártósorra, s ennek révén jövőre akár 160 ezer autó is készülhet a jelenleg 100 ezres kapacitású gyárban. A Suzuki Motor Corp. ugyanakkor még mindig nem döntött a magyar gyártmánypaletta sorsáról. Az anyacégnél ugyanis felvetődött a Wagon R+ gyártásának esetleges megszüntetése, abban az esetben, ha a három – illetve az egy év múlva, a FIAT-tal való együttműködésben tervezett negyedik – modell már sok lenne a gyárnak.