Az ötajtós Audi A3-as modell legújabb generációját a kupék sportos eleganciája és az ötajtósok sokoldalú felhasználhatósága, az igényes technológia és a kifejezetten dinamikus menettulajdonságok jellemzik.

Az Audi A3 Sportback széles motorpalettája egyértelműen sportos erőforrásokat sorakoztat fel. A modellben mutatkozik be a világnak az FSI motorcsalád egy új és rendkívül dinamikus tagja, a négyhengeres turbófeltöltős és töltőlevegő-hűtős 2.0 literes TFSI 147 kW (200 lóerő) teljesítménnyel. A hatalmas 280 Newtonméter nyomaték a percenként 1800 és 5000 közötti széles fordulatszám-tartományban használható – ez a korábbi S3-as csúcsnyomatéka, ami azonban jóval korábban is rendelkezésre áll. Az új motor emellett a világ első erőforrása, amelyben turbófeltöltéssel párosítják az FSI közvetlen benzinbefecskendezést.

A legújabb Audi műszaki tartalma is teljesíti mindazt, amit a rendkívüli ötajtós modell első látásra sejtetni enged: a Sportback akár 184 kW-os (250 lóerős) négy és hathengeres motorokkal, az első- vagy a quattro állandó összkerékhajtással, valamint a forradalmian új, külön rendelhető DSG automatizált váltóval a vezetés örömét kínálja új formában.