A vállalat teljes bevétele ebben az időszakban az egy évvel ezelőtti 40,8 milliárd dollárról 44,7 milliárd dollárra nőtt.

“Ez a legjobb negyedéves eredmény azóta, hogy a “vissza a gyökerekhez” erőfeszítéseinket több mint két évvel ezelőtt elindítottuk, s egyértelműen azt mutatja, a tervünk működő képes és egyre nagyobb lendületet nyer” – hangsúlyozta Bill Ford, a cég elnök-vezérigazgatója. .

Kilátások

“Nagy öröm számunkra az első negyedévi jó eredmény mind az autóipari, mind a pénzügyi szektorban” – jelentte ki Don Leclair, a Ford első számú pénzügyi vezetője. “A minőség és az üzleti struktrúra javítása érdekében kifejtett erőfeszítéseink továbbra is meghozzák eredményeiket, s az új termékek nagy száma továbbra is bizakodással tölt el bennünket azzal kapcsolatban, hogy jó úton haladunk” – tette hozzá. A Ford Motor Company, a világ egyik vezető autóipari cége mintegy 327 ezer embert foglalkoztat hat kontinens 200 piacán. A Fordhoz tartozó márkák: az Aston Martin, a Ford, a Jaguar, a Land Rover, a Lincoln, a Mazda, a Mercury, valamint a Volvo. Az autóipari szolgáltatásokat nyújtó cégei között található a Ford Credit, a Hertz és a Quality Care. A vállalat központja az amerikai Dearbornban található. A Ford Motor Company 2003. június 16-án ünnepelte 100. születésnapját.