„Tíz évvel ezelőtt a Mercedes-Benz hozta létre a kompakt prémiumautók kategóriáját az A-osztállyal. Azóta termékkínálatunk szerves részévé vált a típus, és megalapozta vezető szerepünket az általa képviselt piaci szegmensben.” − nyilatkozta Dr. Klaus Maier, a Mercedes Car Group értékesítési és marketingvezetője.

Mindenek előtt egyedülálló biztonsági koncepciójáért, meglepően nagy helykínálatáért és tökéletes alakíthatóságáért kedvelik a vásárlók az A-osztályt. Főleg Németországban és Olaszországnak örvend nagy népszerűségnek, amit az is bizonyít, hogy a Mercedes-Benz évek óta az érintett kategória piacvezetője ezekben az országokban. Franciaország és Nagy-Britannia is fontos piaca a márka rastatti gyárában készülő, három- és ötajtós változatban forgalmazott típusnak. Valamennyi modellváltozata közül 1/3-1/3 arányban a takarékos dízelmotorral szerelt, mindössze 5,2 liter átlagfogyasztású A 180 CDI-t és a benzinmotoros A 150-et (6,2 l/100 km) részesítik előnyben a vásárlók.

A Mercedes-Benz A-osztály 2007. márciusában „Környezetbarát autó“ tanúsítványt kapott a tekintélyes Öko-Trend környezeti tanúsító intézettől . Nemcsak mintaszerű fogyasztásával és károsanyag- ill. zajkibocsátásával, hanem környezetbarát előállításával, anyagaival és logisztikai hátterével is kivívta az intézet elismerését. A szakértők külön méltatták az A 160 CDI-t: „A Mercedes-Benz A 160 CDI az egyik legkörnyezetkímélőbb a hagyományos hajtású járművek közül. Kezdettől fogva a teljes életciklusára kiterjedő, átfogó környezetvédelmi koncepció jegyében folyt a fejlesztése. Ennek köszönhetően kb. 17 százalékkal kisebb terhet ró a környezetre az előállítása és a használata, mint az előző generációé. Az új A-osztállyal összességében is ökológiai mércét állított a Mercedes-Benz a hagyományos hajtású járművek gyártásában.“ Az A 160 CDI 4,9 liter gázolajat fogyaszt 100 kilométerenként, amely 128 g/km CO2-kibocsátásnak felel meg.