Rupert Stadler, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke november 5-én, Berlinben vette át az autóipar egyik legtekintélyesebb elismerésének számító díjat. „Nagy siker ez, az új Q5 és az Audi márka számára egyaránt, számomra pedig motivált és elkötelezett csapatunk kiemelkedő teljesítményének elismerése is egyben” – jelentette ki Stadler a díjátadó ünnepségen. „Az ’Arany Kormánykerék’ azt is egyértelműen jelzi, hogy a Q5 nemcsak az én szívemhez áll közel, a zsűri tagjait is meggyőzte.”

Az „Arany Kormánykerék” VIP-személyiségekből, műszaki szakemberekből illetve profi pálya- és raliversenyzőkből álló zsűrijének tagjai az idén újabb lehetőséget kaptak, hogy alaposan próbára tegyék a jelölt modelleket.

Az Audi Q5 nem csupán üléskényelmével és térkínálatával, hanem irányíthatósági tulajdonságaival és variálhatóságával egyaránt meghódította őket, de belső és külső formavilágával is komoly elismerést aratott. A zsűri műszaki tagjai körében könnyű szerelhetőségével és környezetkímélő technikáival aratott nagy tetszést az új dinamikus SUV-modell.

Az „Arany Kormánykerék” díjakat 1975 óta ítélik oda az év legjobb újdonságai számára. Az Audi Q5 elismerése a négykarikás márka immár 17. győzelme e 33 esztendő során, ami az Audit a legsikeresebb résztvevő márkává avatja. Az „Arany Kormánykerék” további nyertesei 2004-ben az Audi A6, egy évvel később az Audi Q7, és tavaly az Audi A4 Limousine.