A jármű egy jövőbe mutató szabadidőautó, mely e népszerű kategória lehetséges változásait vetíti előre. A tervek szerint a KCD-II 2005. január 9-én, a világhírű detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon fog bemutatkozni.

Yong-Hwan Kim, a Kia Motors alelnöke és operatív igazgatója kijelentette: „A KCD-II bepillantást enged a Kia Motors, sőt az egész autóipar jövőjébe. A tervezőcsapat olyan jövőbe mutató formát alkotott, melynek stílusos részletei minden bizonnyal vissza fognak köszönni új autóinkon is, hiszen cégünk folyamatos kutatással és fejlesztéssel igyekszik innovatív termékeket kínálni vásárlóink felé.”

A KCD II a Kia kaliforniai tervezőközpontjának második koncepcióautója. A KCD-II egy olyan modern, erőteljes, alvázas felépítésű szabadidőautó, mellyel a vállalat potenciális új piaci szegmensbe léphet be Észak-Amerikában. Az autóban három üléssor és két teljes méretű napfénytető lesz. Hosszú, 116 inch tengelytávjának köszönhetően a KCD-II teljes hossza 192 inch (4877 mm), magassága 75 inch (1907 mm), míg szélessége 77,6 inch (1974 mm) lesz. A KCD-II premierjével egyidejűleg a Kia Motors az áttervezett négyajtós Rio kompakt szedán modell bemutatását is tervezi az Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon.