A cég magyar leányvállalata már vissza is fizette azokat a hiteleket, amelyekkel kapcsolatban eredetileg ezt tervezték – mondta lapunknak Markó Zoltán, a társaság magyar leányvállalatának ügyvezetője.
A Kelet-Közép-Európán belül jelenleg Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában használtautó-kereskedelemmel foglalkozó vállalat tervei szerint kétféle módon kívánja felhasználni az IPO-ból származó forrásokat: a banki és tulajdonosi hitelek visszafizetése mellett a legtöbb pénzt új telephelyek ingatlanjainak és kezdő árukészletének megvásárlására fordítják.
Év végéig további tíz telephelyet nyit a cég, ezzel eléri a tervbe vett 48 disztribúciós pontból álló hálózatot, tehát a 2006 végi állapothoz képest megduplázza értékesítési hálózata méretét.
Magyarországon a terjeszkedés a tervek szerint halad. Október folyamán megnyílik a székesfehérvári és a debreceni telep, igaz, egyelőre csak felvásárlással foglalkoznak majd. Az értékesítés december-január folyamán indulhat meg. A harmadik lengyel telephely a Katowice melletti Dabrowa Górnicában nyílt, s nyolc további telep megnyitását tervezik a negyedik negyedévre.
Az oroszországi megjelenés is napirendre került; a Világgazdaság információi szerint a Rolf tulajdonosa, Szergej Petrov mellett Anthony James Denny, az AAA főtulajdonosa és elnök-vezérigazgatója további autókereskedő cégekkel is tárgyalásokat kezdett vegyes vállalatok létrehozásáról.
A terjeszkedésen és az értékesítés növekedésén kívül a részvényeket érintő legnagyobb változásra 2008-ban lehet számítani. Markó Zoltán részéről megerősített információink szerint jövőre hajtják végre a cég ingatlanvagyonának felértékeltetését. A mérlegben ma igen sok, több évvel ezelőtt vett telephely is szerepel, mégpedig vásárláskori értéken, így ezek jelentős felértékelődésére lehet számítani. A vállalat egyik előnye – számos más kereskedő céghez képest –, hogy nemcsak forgalomnövekedési ígéretet és terjeszkedési lehetőséget fogalmaz meg, hanem jelentős vagyont is felhalmozott – vélte az igazgató. A CIB Bank szerint a pénzintézet eredményjóslata a 2006-os 7,07 millió euró után 2007-re 8,45 milliót, 2008-ra pedig már 11,3 millió eurós nettó eredményt valószínűsít az AAA Autónál.