„Mindenkinek éreznie kell a felelősséget, amikor közlekedik.”

A jobb közlekedési morál megteremtéséért, a biztonságosabb utakért indult útjára négy éve először a FAIR vezető kampány. Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai még lelkesebbé tette a szervezőket, akik az elsők között az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeleti és Baleset-megelőzési Osztályának támogatását is magukénak tudhatják.

„A baleseti statisztika csak egy számadat, egy eredmény, amelyből önmagában nem derül ki, ami mögötte van. Az igazi javulás véleményem szerint akkor következik be, amikor a közlekedők azt érzik, hogy nagyobb biztonságban vannak.” – vélekedik Kiss Csaba rendőr alezredes. – „Sajnos ma Magyarországon nem jellemző a közlekedők körében az egymás iránti tolerancia. Véleményem szerint ebben szerepet játszanak a világban felgyorsult folyamatok, a munkahelyi stressz, amelyek azt eredményezhetik, hogy a közlekedők türelmetlenné válnak és már az utakon is gyakran „vetélytársat” látnak egymásban. Fontosnak tartom a megfelelő irányú szocializálódást, tudatformálást. E tekintetben azt kell elérni, hogy a felnövekvő nemzedék úgy tekintsen a közlekedésre, mint egy olyan területre, ahol elengedhetetlen a szabályok betartása. Természetessé kell válnia annak, hogy a szabályokat meg kell tartani, de nem azért mert a rendőr megbüntet, hanem azért mert ez a közös érdekünk.” – tette hozzá a szakember, aki gondolkodás nélkül állt az idén negyedik alkalommal útjára induló FAIR vezető kampány mellé.

„A magam, de talán a közlekedésbiztonság területén tevékenykedő valamennyi kollégám nevében is mondhatom, hogy valóban minden olyan kezdeményezésnek örülünk, amely a közlekedésbiztonság javulását előmozdíthatja, támogathatja. Fontos ez azért is, mert a biztonságos közlekedéshez mindenkinek érdeke fűződik, ebből kifolyólag egyben mindenki kötelessége is, hogy tegyen érte. A FAIR vezető kampány véleményem szerint erre is felhívja a figyelmet, vagyis, hogy mindenki igenis érezze a felelősséget, amikor közlekedik.” – tette hozzá az alezredes.

Voksolj te is a FAIR vezetésre május 11-től a www.automotor.hu oldalon és játssz az értékes nyereményekért!