A 2007-ben alapított IAT Automobile Technology nevű fejlesztő- és beszállító nemrég alapította meg az AIAT nevű autómárkát, amelynek a Guangzhou-i Autószalonon lett volna a hivatalos indulása a C-Mute nevű tanulmányautóval. Ez utóbbival annak rendje és módja szerint beálltak a vásárváros 5.1-es csarnokába, a bemutatót is elpróbálták, majd valamikor ezt követően a tanulmányautó kigyulladt és teljesen kiégett. A lángoló autót próbálták eloltani a helyszínen tartózkodók, de arra végül csak a kiérkező tűzoltók voltak képesek.

A csarnok megtelt füsttel, de mivel még meg se nyílt a kiállítás, a csarnokban csak építőmunkások és néhány gyári ember tartózkodott, akik mind ki tudtak menekülni időben. Hivatalos vizsgálat indult, hogy kiderítsék a tűz okát, az AIAT elnézést kért a többi kiállítótól az okozott kellemetlenségekért – a füst miatt nagytakarításra lesz szükség a többi standon, ráadásul éjszakai műszakban, hiszen alig több mint 10 órával a hivatalos megnyitó előtt sikerült eloltani a lángokat.

A C-Mute tanulmányautóról a stand megközelítése közben készült néhány fénykép, illetve a bemutató videóból is van néhány képkocka. Nem tudjuk, hogy az AIAT a fizikai tanulmányautó elpusztulása ellenére megtartja-e a saját születését ünnepelni hivatott sajtótájékoztatóját. Az IAT Automobile Technology jelenleg 60 ügyféllel rendelkezik – köztük Toyota, Honda, Geely, Xpeng, NIO, Mercedes-Benz, Nissan, Hyundai, Volkswagen, General Motors, Changan, FAW, GAC – és 400 típus kifejlesztésében vállalt szerepet.