Az Allianz Vezetéstechnikai Centrumban rendezett döntőn Csordás Tibi diadalmaskodott, maga mögött hagyva a sztármezőnyt. Az olvasói futamok győztese, Végh Gergő mint Magyarország legjobb vezetője értékes ajándékokkal térhetett haza!

A szeptember 24-i döntővel, és hatalmas sikerrel zárult az Autó-Motor Fair vezető kampánya. Amellett, hogy számos sztár is csatlakozott a kezdeményezéshez, több ezer civil vezető is kiragasztotta autójára a Fair vezető logót, ezzel is kifejezve azt, hogy mennyire fontosnak tartja a fair vezetés írott és íratlan szabályainak betartását. A kampányhoz olyan sztárok csatlakoztak, mint Szily Nóra, Debreczeni Zita, Gönczi Gábor, Lilu, Csordás Tibor, Rákóczi Feri, Abaházi Csaba, Répa Kata, Horti Gábor vagy Palik László.

A kampány közel négy hónapig tartott, és nem a KRESZ értelmezéséről, hanem sokkal inkább azokról a problémákról szólt, amelyek a mindennapi, bármelyikünkkel előforduló közlekedési szituációkat jellemzik: az irányjelző használatáról, a gyalogosokkal szembeni figyelmességről, és általában a felelősségteljes, „normális” közlekedésről.

A kampány döntőjén a civilek és a sztárok a legjobb női és férfi vezető címért mérkőzhettek meg egymással. A sztárfutam résztvevői – Csordás Tibi, Gáspár Laci, Horti Gábor, Ada, Répa Kata és Kovácsovics Fruzsina – mindannyian nagyon élvezték a játékot, hatalmasakat csúsztak a vizes pályán, ráadásul mindezt jó ügyért tették, így duplán örülhettek. A kampány egyik szakmai támogatója, Palik László is kilátogatott, hogy megnézze a versenyt. A sztárok döntőjébe végül – nem kis meglepetésre – nem került be az egykori autóversenyző Répa Kata, sem Gáspár Laci. Ada és Csordás Tibi mérkőzött az elsőségért. Férfias győzelem született, Csordás Tibi lett a nyerő.

Videó a döntőről:

„Nagyon élveztük az egészet, főleg, mivel ezzel felhívtuk a figyelmet arra, hogy mekkora hangsúlyt kell fektetnünk a fair vezetésre. Korábban volt már balesetem, amikor egy járókelő hirtelen kilépett elém az úttestre, és én, hogy kikerüljem, egy villanyoszlopnak ütköztem. Remélem, ezzel a kampánnyal kicsit tudatosítottuk az emberekben, hogy mindenki érdeke a fair vezetés! Örülök, hogy Ada volt az ellenfelem a döntőben, mert nagyon jól vezet! Izgalmas volt a futam, és elsőre kicsit kicsúsztam, de a mért körömet már jól teljesítettem. És nyertem!” – újságolta boldogan Csordás Tibi.

Ada sem maradt szégyenben, hiszen remek eredménnyel jutott a döntőbe az Allianz vezetéstechnikai pályán!

„A férjem nagyon boldog volt, amikor elújságoltam neki, hogy én nyertem a lányok futamát, és döntős vagyok! Persze, arra számítottam, hogy a döntőben már nem én győzök. Azt nem szerettem volna, ha Tibi direkt előnyhöz juttat engem, így meg is kértem, hogy versenyezzen teljes erőbedobással, mert így fair! Másodiknak lenni ebben a mezőnyben szintén nagy dolog volt!”

A civilek rendkívül erős mezőnyében végül egy nő és egy férfi Sagyibó Melinda és Végh Gergő – küzdöttek meg Magyarország legjobb vezetőjének címéért, és a fődíjért, amely egy Seat Ibiza teszthasználata, egy 100 ezer forintos üzemanyag-utalvány és negyedmillió forint volt, készpénzben. A babért végül a férfi induló aratta le.

„Nyolc éve raliversenyző vagyok, így van már rutinom a vezetéstechnikában. Most sokszor megcsúsztam, de a ralis múltamnak köszönhetően azonnal tudtam korrigálni! A pályán egyedül a szlalomtól féltem, mert a versenyeimen ilyen nem volt, de pont mivel versenyszerűen vezetek évek óta, jobbak a reflexeim. Melinda nagyon kemény ellenfél volt, nagy megtiszteltetés, hogy ellene nyerni tudtam! Az biztos hamar elmegy a 100 ezer forintos benzinpénzt, mert autóban élem a fél életem. Hogy a negyedmilliót mire költöm, azt még nem tudom, de valószínűleg a kocsimra, és persze a barátnőmnek is veszek egy kis meglepetést!”

A női versenyző, Sagyibó Melinda rendőr, és már járt a pályán.

„Már jártam ezen a pályán, egyszer egy egész napos vezetéstechnikai tréninget csinálatm végig itt, így volt egy kis rutinom. Akkor is hatalmas élmény volt, és most is: jó volt újra kipróbálni magam ilyen élethelyzetben, és már tudtam, mire lehet számítani. Azt nem gondoltam, hogy idáig eljutok, és hogy a hölgyeket én képviselem majd, erre büszke vagyok. A családom is az, akikkel este megünnepeljük az eredményt. Egyáltalán nem keserít el, hogy nem én nyertem, mert így is nagyon jó buli volt, és holnap a kapitányságon biztosan sokan gratulálnak majd!”