A kínai We Ride startup már 4-es szintű önvezető technológiával rendelkezik, amelynek a közúti tesztelését a Robo Street Sweeper nevű utcaseprő-géppel kezdik meg. Első körben a kínai Guangzhou városában található Nansha kerületének útjait fogják tisztán tartani az emberi személyzet nélküli járművek, később a tapasztalatok alapján bővítik a területet.

A Yutong Group által kifejezetten erre a célra épített gépekben már nincs is vezetőfülke és emberi beavatkozást lehetővé tevő kezelőszervek, és azokat sorozatban gyártották – elsőként a világon. Most több 50 példányt készítettek, és bármikor folytatni tudják a termelést az igényeknek megfelelően, például más városok is jelentkeznek a tesztüzemre, vagy épp annak területét bővítik.

A Robo Street Sweeper számára saját felhőalapú rendszert dolgoztak ki, a központi szerver jelenti a kapcsolatot az okosváros rendszerei és az utcaseprőgépek között, tehát a város az igényeknek megfelelően irányíthatja az autókat. A járművek önműködően töltik fel víztartályukat és ürítik ki a szeméttartályukat, és az akkumulátor-töltés is automatizált. A jármű nem csak vízzel tudja mosni az utakat, de van egy külön permetezőrendszer a közterületek fertőtlenítésére.