Nyolc évvel ezelőtt alapították a WayRay nevű startupot, a svájci és orosz irodákkal működő cégnél mintegy 200-an dolgoznak, céljuk a virtuális valóság technológiák – szoftver és hardver – fejlesztése. Hogy pontosabb képet alkothassanak az érdeklődők arról, hogy miről van szó, bemutatták a Holograktor nevű autót, egészen pontosan egy helyváltoztatásra képes kiterjesztett valóságot megjelenítő eszközt.

Gyakorlatilag az összes üvegfelület használható kijelzőként, a tetőn lévő dobozban nem az önvezető rendszer érzékelői rejtőznek, hanem a True AR virtuális valóság hardverének egy része. Alapvetően autómegosztásra szolgáló autó a Holograktor, az utastér háromszemélyes, vezetni a fedélzetről vagy távirányítással lehet, ilyenkor a sofőr otthon egy szimulátor-szerű székben ül, ahol az autó összes érzékelőjének (kamerák, radarok) segítségével távolról irányít.

A megjelenést a RAW Design House stúdiót vezető Szasa Szelipanov készítette, akinek korábbi munkái között olyan autókat találunk, mint Lamborghini Huracán, Genesis Essentia tanulmány, Bugatti Chiron és Koenigsegg Gemera.