Az eddiginél szélesebb kínálattal folytatja a Ford Ranger következő generációja, egészen pontosan felfelé bővítik ki a választékot az új Platinum felszereltséggel – ennek indoka, hogy az előd értékesítésének 60%-át a legmagasabb Wildtrak felszereltségből realizálták, tehát a vásárlók is ebbe az irányba mozdultak el. Egyedüliként a V6-os turbódízellel (240 LE/600 Nm) és a 10 fokozatú automatikus váltóval lesz elérhető kontinensünkön a Ranger Platinum, így nem okoz majd gondot az akár 3,5 tonnás utánfutó vontatása.

“A Ford Ranger mindig is a teljesítmény, a sokoldalúság és a használati érték etalonjának számított a pickup-szegmensben, mostantól pedig a luxus terén is mércét állít. A káprázatos Platinum változat azokat a vásárlókat szólítja meg, akik számára vonzó a csúcskategóriás személyautók komfortja és technológiája, de emellé olyan keménységet és produktivitást is elvárnak, ami miatt a Ranger már hosszú ideje piacvezetőnek számít Európában”– vélekedett Hans Schep, a Ford Pro európai vezérigazgatója.

Egyedi hűtőrácsról és selyemfényű króm karosszériadíszekről lehet felismerni a luxusváltozatot, de a 20 colos felnik és a fényes fekete borítások is árulkodnak. Itt már alapáron jár a mátrix-LED fényszóró, a tetősínek, a bőrrel kárpitozott utastér (elöl elektromos 10 irányban állítható, fűthető-szellőztethető fotelokat találunk), a hangulatvilágítás mellett a sötét juharfa díszbetétek is egyediek. Középen ott a 12 colos képátlójú érintőképernyő, a 8 hangszórós B&O hifi is széria.

Magyarországon decembertől rendelhető a Ranger Platinum, az új felszereltség gyártása a tervek szerint 2023 áprilisában kezdődik, és nyár végén már az első darabok kiszállítása is megtörténik.