A tehetséges formatervező egyszerű gondolattól vezérelve alkotta meg az új koncepcióautót: a retro-stílusú forma az autóvilág egyik leghíresebb ikonjához, a legendás Miurához vezet vissza.

Az Automobili Lamborghini izgatottan kezdte az új évet, hiszen rendkívüli várakozás előzte meg a Lamborghini Miura modern változatának, a Lamborghini Miura Concept-nek a bemutakozását. A 40. születésnapját ünneplő Miurát eredetileg Marcello Gandini tervezte és 1966-ban Ferruccio Lamborghini és Nuccio Bertone mutatták be a Genfi Autószalonon. A Miura még napjainkban is az egyik legszebb autó, amelyet valaha terveztek.

Az új koncepcióautó, amely szigorúan „csak” koncepció, s nincs kitűzött gyártási dátuma, a világhírű olasz formatervező, de’ Silva ihletett munkája, aki egyszerre maradt hű az autó eredeti formájához, ugyanakkor minden egyes részletét újratervezte. Az új autó megtartotta az eredeti Miura szélsőségesen letisztult formáját: a formatervező munkája a kontúrok finomításában, valamint minden felesleges részlet megszűntetésében merült ki. Így az eredeti változat hangsúlyozottan tiszta, egyszerű vonalvezetésű és tökéletesen kiegyensúlyozott formájú reinkarnációja született meg, amely szenvedélyes rajongókat vonz magához.

A karosszéria alsó részének újratervezése tovább növeli az autó szerkezeti erősségét és javítja a kiváló aerodinamikai teljesítményét, mindeközben pedig változatlanul hagyja a Miura finom esztétikai egyensúlyát. A ma divatos stílus a belső térben, a fényszóróknál és a kerekeknél jelenik meg, de csak olyan mértékben, ami még nem bontja meg az autó formai egységét, amely egyszerre időtlen szépség, ugyanakkor azonnal felismerhető. Így született újjá egy legendás formájú szimbólum.

„Az elmúlt két évben gyakran álmodtam arról, hogy újratervezem a Miurát. Most új pozíciómnak köszönhetően, a Lamborghini Design vezetőjeként és a Lamborghini elnök-vezérigazgatójának, Stephan Winkelmann lelkes támogatásának köszönhetően megvalósíthattam az álmom” – mondta Walter de’ Silva.