A BMW Concept CS valósággal újradefiniálja napjaink design-kultúráját. Erőteljes és kifejező formavilágára, a legmagasabb minőségi színvonalat képviselő anyagaira és kidolgozására összpontosítva e különleges újdonság a prémiummodellek teljesen újszerű értelmezését fogalmazza meg. A BMW Concept CS utasterében is a stílusos luxus és a kompromisszumot nem tűrő hangulatát egyesíti.

Ahol a jellegzetes BMW-kvalitások találkoznak

A BMW Concept CS minden korábbi limuzinnál intenzívebben, már puszta megjelenésével is határozottan utal kiemelkedő sportosságára és menetdinamikai képességeire. Az alacsony és karcsú, dinamikusan elnyújtott körvonalak, a hosszú motorházfedél, valamint a hátsókerék-hajtást hangsúlyozó stílusos ívek és kontúrok egyszerűen és tökéletesen illenek e sportos modellhez.

Pontosan ez teszi egyértelművé, miért is jelenhet meg a BMW márka összes alapvető értéke ilyen koncentráltan a BMW Concept CS képében. A legmagasabb szintű dinamika és a kifinomult elegancia a jármű autentikus stílusa és designja formájában jut egyértelműen kifejezésre. A BMW Concept CS így egy jellegzetes BMW-értékekkel felruházott, új járműkategória úttörőjeként mutatkozhat be.

Designkultúra és dinamizmus a legmagasabb szinten

A BMW eredeti és egyedi megoldásainak sajátos szintézisét kínálva a BMW Concept CS a piac e különösen igényes szegmensében új és csábító megoldások egész sorával jelenik meg. Ez az egyedi modell a luxus Gran Turismo exkluzív világát a nagyteljesítményű sportkocsik karakterével egyesíti.

Míg a hagyományos limuzinok elsősorban a menetkényelemre összpontosítanak, a BMW Concept CS az aktív és dinamikus autózás egyértelmű üzenetét sugározza. Ez az üzenet pedig az autó összes utasához maradéktalanul eljut, a négyajtós karosszéria nagyvonalú térkínálatával, valamint a sportos és alacsony üléspozícióval, amely itt nemcsak a vezető és az első utas kiváltsága, hanem a nagyméretű egyes üléseken helyet foglaló hátsó utasok sajátja is. A BMW Concept CS ebből adódóan – és korántsem utolsósorban – a temperamentumos vezetők sportos autójának víziója, amelyben az utasok ugyanúgy átélhetik a lendületes és luxusszínvonalú autózás élményét.

Egyéni stílus és exkluzivitás

A vezetés BMW Concept CS kínálta innovatív és egyedi élménye a jármű belső kialakításának minden részletében tükröződik, a belső formavilág és a különböző műszaki fejlesztések egész sora tökéletesen harmonizálnak egymással. Az utastér stílusa mindemellett éppoly egyedi, mint az egyedülálló sportos négyüléses karosszériájának formavilága, az esztétikum és a design egészen újszerű élményét kínálva a bennülők számára. Szinte már magától értetődő, hogy az utasok az egyes ülésekben éppilyen egyedi és különleges stílusú exkluzivitást élvezhetnek.

Az egyes felületek és kezelőelemek innovatív formáit és kidolgozását még inkább kiemeli a legmagasabb minőségi színvonalat képviselő anyagok használata és a valósággal a tökéletességig fejlesztett kidolgozás. A felesleges és túláradó bőséget itt magas szintű luxus váltja fel, a kifinomult és elegáns részletmegoldások iránymutatóan magas színvonalával. Az összes alkotóelem fejlesztésébe és kivitelezésébe fektetett óriási figyelem és precizitás már rögtön az első pillantásra nyilvánvaló.

A BMW stílusos és egyéni esztétikuma

A BMW Concept CS 5,1 méter hosszú karosszériáját a folyamatos, dinamikus ívek határozzák meg. Az elöl erőteljesen domborodó „BMW-vesék” alkotta hűtőrácstól a tekintet az alacsonyan ívelő, lapos motorháztető mentén kalandozhat a tető és az oldalak lendületes vonalain át, egészen az autó kifejezetten rövid, jól láthatóan kiformált légterelővel lezárt faráig.

A jármű dinamikusan elnyújtott sziluettje büszkén hordozza a különösen sportos, avantgárd modell karakterének jellegzetes vonásait és sokszínű megoldásait. Ezek mindegyike jól érzékelhetően a kiváló légellenállási tulajdonságok, illetve a kiemelkedő irányíthatósági tulajdonságokat segítő alacsony tömegközéppont jegyében született. A karosszéria egyes részei közötti nagy gonddal kidolgozott, harmonikus átmenetek szintén a jármű méreteit meghazudtoló fürgeségének és menetteljesítményeinek hatásos kifejezői.

Négy ajtó egy sportos, egyedi és alacsony karosszérián

Az autó sportosan karcsú és alacsony sziluettjét a mindössze 1,36 méteres magasság még inkább kiemeli. További fontos formai elem a tetővonal enyhén szélesedő, lágy átmenete a hátsó sárvédők felé, amely szintén a teljes karosszéria nyújtott arányait hangsúlyozza.

Az autó oldalán húzódó kontúrvonal újszerű megfogalmazása a dinamikus menettulajdonságok szempontjából oly nagy jelentőségű hátsókerék-hajtást hangsúlyozza. Az oldalnézetet több szekcióra osztva az A-oszlop tövétől indul, majd enyhén emelkedve az első ajtók tetején át a hátsó oldalablakok pereméig fut. Ezután a hátsó ajtó alsó részén újraindul, majd a kerékjárattal párhuzamosan erőteljes ívet leírva folyamatosan és egyenesen, enyhén emelkedve vezet egészen az autó hátuljáig.

A csomagtér felé lágyan ívelő, a hátsó traktussal harmonikus átmenetet alkotó tetővonal, oldalról rátekintve szintén teljesen újszerű hatást tükröz, amely eddig még sosem jelent meg az elegáns limuzinokon. A C-oszlop sajátos vonalvezetése azonban további vizuális különlegességet is tartogat: átmenete a hátsó traktus felé ugyanis hegyesebb szög alatt ível, mint a meredekebben álló szélvédő, nézőponttól függően más és más módon, a hagyományos lépcsőshátú formák kifejezetten egyéni megfogalmazását kínálva.

Innovatív fényszórótechnika

A BMW Concept CS dinamikus és keskeny fényszóróiban különösen innovatív technika szolgál az erős és homogén fénykévék előállítására. A LED fényvisszaverő megoldással kialakított források fénye először speciális visszaverő felületre vetül, ahonnan a fénysugár egyenletesen elosztva, pontosan és célzottan irányul az útra. Ez a rendszer különösen homogén megvilágítású felületet eredményez, mégpedig vakításmentesen, mivel közvetlen fény csak a visszaverő felületeket éri.

Az autózás élménye mind a négy ülésen

A belső tér formáiban az egyes felületek és elemek innovatív kialakítása révén a funkció és a stílusosan visszafogott formavilág egysége jelenik meg. Az illesztések és a felületek célszerű, átgondolt elrendezése új lehetőségeket teremt a szellőzés és a világítás funkcionális elemeinek elhelyezésére. Az egyes felületi kialakítások tudatos alkalmazása mindemellett az alkalmazott anyagfajták igényességét is jól kiemeli, a színek kontrasztja és a különböző anyagok segítségével hangsúlyozva az utastér gondosan megalkotott formavilágát.

Az ülésekbe közvetlenül integrált, felemelhető „gallér-elemek” révén a négy teljes értékű sportülés a személyes szórakoztatás és kommunikáció összes igényét kielégíti, minden eddiginél magasabb szintre emelve a belső tér sugározta minőség és színvonal benyomását. Az anyagok természetes igényessége, a részletek iránti figyelmesség és a kidolgozás tökéletes minősége minden eddiginél jobban érvényesülhet.

Az innovatív design és az exkluzív anyagok kölcsönhatása, a rendkívül kifejező színösszeállítással a luxus egyedi hangulatával ruházza fel a BMW Concept CS utasterét, s nem az egyszerű bőség, sokkal inkább a kifinomult tökéletesség révén.

Egyedülálló és hamisítatlan BMW

A dinamizmus és az utasokat körülvevő hangulat új élménye, a formák és a kidolgozás példás minősége, a formák és méretek különös pontossága, valamint az utastér bőséges luxusa – ezek a BMW Concept CS legfőbb vonásai. Mindez a BMW mérnökeinek az intenzív érzelmeket ébresztő autók terén szerzett kiemelkedő tudásának és tapasztalatainak egyértelmű megfogalmazása.

A BMW Concept CS adottságai összességében nyilvánvalóvá teszik, hogy egy ilyen tanulmánymodell csakis jól meghatározott értékek mentén készülhet: innováció, sportosság, esztétika, nyitottság és tudatos minőség. Pontosan ezek azok az értékek, amelyekre alapozva a BMW az évtizedek során különösen színvonalas és kifinomult négyajtós modelljeit, valamint izgalmas és dinamikus sportkocsijait kifejlesztette, s amelyek most egyedülálló módon egyesülnek a BMW Concept CS formájában is.