Az új Mondeo gyártását 715 millió eurós beruházás előzte meg a belgiumi Genkben, ahol a Galaxy és az S-Max típusok is készülnek. A Ford komoly figyelmet fordított a minőség fokozására és a legmodernebb technikai újdonságok elérhetővé tételére is, így a vevők az eddigi felszereltségi szinteken kívül (Ambiente, Trend, Titanium és Ghia) két új csomagot is választhatnak (X és Sport).

Már az alapfelszereltség is bőséges, hiszen minden Mondeóhoz jár ESP, légkondicionáló, audio-csatlakozó a kesztyűtartóban, illetve az Easyfuel tanksapka, mely nem teszi lehetővé, hogy figyelmetlenségből a motorba más fajta üzemanyagot töltsünk. Az újdonságok sora rendkívül hosszú, a kulcs nélküli beszállási és indítási rendszer (Ford Power), az adaptív sebességrögzítő és az ember-gép interfész műszerfal (HMI) sem volt az előző modellben megtalálható. Olyan apróságokra is figyeltek a fejlesztőmérnökök, mint a kékes színezésű üvegek, valamint a hőszűrő (IR) szélvédő, mely negyedannyi hőt enged át, mint a leköszönő típusé.

Pakoljunk!

Pontos méretadatok egyelőre nem ismertek, de azt tudjuk, hogy az autó csomagtere igen tágasra sikerült, és a variálhatóság frontján is jól áll. Már a négyajtós kivitel 535 literes csomagtere is remek érték, de ha megnézzük a kombit, akkor döbbenetesen nagy, 1745 literes teret kapunk lehajtott hátsó ülésekkel. A második sorban, illetve a csomagtartóban is helyeztek el 12 voltos csatlakozó ajzatokat, és az ajtózsebeket is úgy alakították ki, hogy ott akár egy 1,5 literes palackot is tudunk tárolni.

Négyféle dízel és ötféle benzines aggregáttal indul majd a forgalmazás – hazánkban a nyár elején. Az eddig szerepelt 1,8-as (100 és 125LE) benzines és a 2,0 literes (130 és 140 LE) Duratorq TDCi-k helyett választhatjuk az 1,6-os (110 és 125 LE), valamint a 2,0 literes (145 LE) TDCi-t, továbbá az új 2,3-as (161 LE), vagy épp a legerősebb 2,5-ös (220 LE) Duratec benzinesek valamelyikét is. A manuális sebességváltók öt, illetve hatfokozatúak, s azonnal konfigurálhatók, míg a szintén hatfokozatú Durashift automata bevezetésére év végéig várni kell.