Csak nemrég lépett hivatalosan is az indiai piacra a Jeep márka, ahol elsősorban a helyi gyártású Cherokee típussal akarnak hódítani, de már évtizedek óta jelen vannak az országban az amerikai eredetű terepjárók, hiszen például a Mahindra mind a mai napig kínálja a CJ3-as licenc alapján készülő, az évek során azonban alaposan átalakított megjelenésű Thar modelljét.

Egy módosított Thar belső

Azonban ez nem volt elég egy ügyfélnek, aki egy háromajtós Jeep Wranglerre vágyott, márpedig ezt nem kínálja az amerikai márka, csak az ötajtós Unlimited érhető el – az is 24,2 millió Ft-nak megfelelő rúpiáért. Ennél sokkal olcsóbban megúszta a Jeep Studio által végzett átalakítást, hiszen a gyári új Mahindra Thar 3,5 milliós árán felül még további 2,7 millió Ft-ért cserélték le a karosszériát, az eredmény pedig megtévesztésig hasonlít az amerikai járműre.

Az alvázig lecsupaszították az új Mahindrát, a karosszériából csak a doblemezeket és a tűzfalat tartották meg, így a motortér és a műszerfal változatlan, egyébként teljesen új, egyedi karosszériát készítettek acélból, amelyen eredeti hűtőrácsot és külső tükröket használnak, a LED-es első és hátsó lámpák szintén a Jeep Wrangler számára készített utólagos kiegészítők. Az egyszerű karbantartás érdekében a technikához nem nyúltak, tehát továbbra is 105 LE/247 Nm teljesítményű a 2,5 literes turbódízel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!