Matt McEntegart az autószerelés mellett a műanyagozáshoz és az autó kárpitozáshoz is ért, így képes megvalósítani a elképzeléseit. Egy nap például arra gondolt, hogy jó lenne a középosztály számára is elérhetővé tenni a szuperautókat, és az elképzelését meg is valósította. Teljesen új konstrukció helyett egy használtautót vett alapul.

Az Egyesült Államokban már olcsón megvásárolható a 2003-2006 között kínált Infiniti G35 Coupe, amelynek alapjára a Vaydor nevű alkotást felépítik. Nem egyszerűen lecserélik a karosszériát, hanem nagyjából le kell borotválni mindent az övvonal felett; az a lényeg, hogy a padlólemezhez, a motorhoz, a váltóhoz és a felfüggesztéshez nem nyúlnak. Ha a megrendelő úgy akarja, viszonylag olcsón javítható autója lehet, ha úgy akarja, akkor pedig már elérhető tuningkészletek segítségével fokozhatja az élményt.

Persze a felfüggesztés keményítése inkább csak a zárt kupé karosszériánál ajánlott, ahol egyedi csőváz segítségével merevítik ki a felépítményt, ebből az Infiniti G-modellből még nem volt kabrió, úgyhogy nincsenek gyári merevítések, amit be lehetne hegeszteni a nyitott változatba. Utóbbinak nincs nyitható teteje, hardtopot mellékelnek hozzá, azaz már indulás előtt el kell dönteni e a használónak, mennyi szabadságot akar élvezni.

Mivel elég sok munkára van szükség a Vaydor megépítéséhez, aki kulcsrakészen szeretne egyet vásárolni, annak különösebb extra kérések teljesítése nélkül mintegy 60 000 dolláros, azaz 17 millió Ft-os kiadással kell számolnia, a pontos végösszeg attól is függ, milyen drága kiindulási alapot találnak az átépítéshez. Ellenben aki ért mondjuk a karosszériaépítéshez, az ennél sokkal olcsóbban megússza a dolgot – igaz, ránézésre a normál munkája mellett úgy egy éves elfoglaltságot is szerez magának.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!