Az 1991-ben bemutatott, Németországban és opeles körökben népszerű Manta Manta (nem keverendő az Opel Manta című filmmel) című akciókomédia autó-főszereplője a Mattig által készített, egyedi színösszeállítású Opel Manta volt.

Ezt próbálták meg felidézni az OK-Chiptuning nevű műhelynél, igaz, nem voltak olyan bátrak, mint a filmesek, hiszen lemondtak az extrém karosszériaszélesítésekről, épp csak az egyedi színösszeállítást vették át. Az se fényezés, hanem csak fólia – igaz, a bonyolultság miatt így is 2600 euróba került a dizájn.

Mindennek oka, hogy elkészültek a legújabb teljesítmény-optimalizáló szoftverrel és átalakítással az OK-Chiptuningnál, ami a Porsche 996 911 Turbo teljesítményét 650 lóerőre, maximális nyomatékát 750 Nm-re emeli. Ehhez az új programon kívül K24-es turbó és nagyobb töltőlevegő-hűtő is került a motorra, amelyet immár egy maximálisan 5 Bar nyomáson dolgozó benzinpumpa táplál.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!