Finoman fogalmazva csúnyán elbántak ezzel az Opel Kadett C-vel, de ez nem csak a saját véleményem lehet. Elég, ha megnézzük azt, hogy a Hollandiában eladásra kínált autónak eddig 106 (!) tulajdonosa volt, és épp most keresik a 107. áldozatot.

A technikával nem spóroltak, egy 2,0 literes 16 szelepes motort építettek a gyári helyére, amelyre egy túlméretezett turbófeltöltőt is raktak, meg 10 centi átmérőjű csőből szerkesztet kipufogórendszert. Mindez a nitróbefecskendezéssel együtt 550 lóerőt eredményez, de most még bejáratós a motor, nincs bekötve a nitro sem, a teljesítmény „csak” 210 lóerő. Azért a 800-900 kg-os tömegű karosszériával az is könnyedén elbánik.

Ami igazából elriasztja az embert, az a tuning optikai része. Kívül-belül a szürke-kék kombináció az uralkodó, a teljes karosszériát airbrush-festmény borítja. Egy tuningcég demoautójának elmegy ez a megjelenés, de itt egy privát autóról van szó, ahol már túl harsánynak számít mindez. Az eladó egyébként számlákkal tudja bizonyítani, hogy 45 000 eurót költött a Kadettra, azonban szerencsésnek érezheti magát, ha húszezret ajánl valaki. Aki aztán nagy valószínűséggel fog egy vödör festéket meg egy teddy-hengert és lekeni majd a karosszériát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!