Nem mindig szabad hinni a használtautó hirdetéseknek, például első pillantásra úgy tűnhet, hogy az itt látható képeken egy Bentley Continental GT3-R-t látnak, pedig a valóságban egy 1993-ban gyártott Toyota Suprával van dolgunk.

Aztán ott van még a motor kérdése. Az eladó következetesen azt jelöli meg a hirdetésekben fő helyen, hogy 330 lóerős turbómotor hajtja a gépet, ehhez képest a rendszám lekérdezése alapján (a furcsa autót a holland nyilvántartás alapján próbálták beazonosítani) mindössze 224 lóerős a gép, azaz turbó nélküli a soros hathengeres.

Ez egyébként jelen esetben amúgy is mellékes, hiszen ezt az autót nem az erőforrás fogja eladni, hanem az a tény, hogy úgy néz ki, mint egy 450 ezer euróért (kb. 140 millió Ft) kínált Bentley Continental GT3-R, miközben egy 1993/7 hóban gyártott Toyota Supráról van szó, amiért 16 950 eurót, azaz kicsivel több, mint 5 millió Ft-ot fizetett.

Annak ellenére, hogy nem a gyári fényszórókat használták az átépítésnél, egész jól sikerült a végeredmény, igazából csak árulja el a csalást, hogy az oldalablakok körvonala változatlan, és az eredetinél sokkal inkább lépcsős hátú a befejezés. Sokat segít egyébként a félrevezetésben, hogy a gyárhoz hasonlóan zöld színű matricákkal emelik ki a sárvédő domborításokat.

Egyvalamire azonban fel kell készülnie a kedves vásárlónak, azon kívül, hogy belül nem egy Bentley, hanem egy bő húsz éves Toyota műszerfalát látja, még a jobbkormányos kialakításból származó hátrányokkal is együtt kell élnie, azaz országúton navigátor nélkül nehezen fog előzni. De ez igazán nem nagy ár azért, hogy megspórolt magának 135 millió Ft-ot.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!